Demam & ubat

Boleh ke mkn panadol active 5?.sy demam.tp takut nk mkn ubt.takut effect pd kandungan.skrg pregnant 36 mggu 6hari.nie 1st ime sy demam sepnjg pregnant nie

1 Balas

demam elok pg kk esok. bahaya sbb boleh sbb kan sawan and so on. doc pon selalu pesan, demam terus pg kk atau hospital je. ubt boleh mkn panadol 500g je dlu. sementara kk bukak esok. selain dri tu big no. boleh minum air kelapa utk hilang kn panas. boleh pakai cool fever. kerap kn mandi nak buang panas.

2y ago

ye jgk.sy lupa terus pasal sawan time pregnant nie..sb bdn lemah sgt.insha Allah esok sy g KK