Demam

Boleh ke makan ubat yg klinik swasta bagi tu? Saya flu and batuk.Ragu ragu pula saya takut tak dapat.. tp doktor ckap mmg dos utk org preggy. Smpai home bnyak yg cakap tak boleh pula .. ?

7 Balas

Klo doc ckp bole utk preggy bole la mkn..tp klo jnis cm sy memng klo slgi leh tahan tu sy tahan je sbb sbenarnya kite xleh lembikkn sgt bdn ni bile sakit sikit kne mkn ubt tkut nanti antibody kite akn jd lemah dn akn slalu sakit..klo sis bole tahan dn buat la senaman ke mkn bnde yg leh hilng kn btuk ke atau letak kain basah kt kple then rehat ke kn lebih baik..tp kalau dh truk tu better mkn la ubat ea..bkn xleh😊

Boleh jer.. Mmg ada dose utk ibu mengandung.. Tp slalunya kalau saya, tak amik ubat batuk. Blh minum air putih byk². Ubat flu blh amik. ☺️

Masa saya dulu doc ckp ubat selsema dan baruk utk org preg lain dose nya sbb kita tak bole makan yg terlalu mengantuk nanti effect dekat baby

Yg kt home tu doc jugak ke. Kalu dah doc kata boleh, boleh la. Kalu tak teruk, tahan jela. Sy selesema just ambil vitamin c on time je.

Kalau doktor yang bagi ubat boleh makan, doktor pun dah bagi ubat yang sesuai untuk pregnancy.

Klu doc tu dh tau sis preggy maknanya ubat yg doc bg tu selamat

Boleh je klu dr y suggest