Minyak Angin di perut sewaktu hamil

Boleh ke kita sapu minyak angin di perut. Contoh macam vicks, yuyi atau apa2 saja minyak angin? Sebab sejak ada alahan ni perut memang rasa tak sedap. Sentiasa kembung je. Ada kawan saya cakap tak boleh letak minyak angin dekat perut atas sebab apa saya pun tak tahu😁 mungkin ibu2 yang da berpengalaman lebih tahu. #firstbaby

8 Balas

sy masa mula2 angin jgk perut..sapu myk yu Yee cap limau tu..sapu kat atas..jgn smpai bawah..sapu ckit2..sapu kat belakang..pastu baru ok..boleh tido..klu tak, mmg tak tahan sgt .Alhamdulillah skrg dah 28week..anak no2

Tak boleh sis. Mak saya kata nanti baby panas. Tapak kaki, pinggang boleh. Blkg badan elakkan. Situ tmpt muka baby selalunya. Kalau angin2 pedih ulu hati tu sapu kt bhgian dada je. #firstbabytoo ❤️

saya dari pregnant sulung sapu badan belakang and bahu je. depan tak berani. bidan pun pesan depan jgn sapu. n minyak jgn jenis yg terlalu panas tu..

sapu minyak di bahagian belakang badan boleh..tp minyak jgn terlalu panas..cuma sapu je,xperlu urut

kalau saya mak dh pesan jgn sapu mnyk dbhgian prt... kalau pinggang mgkn blh sis..

Xboleh sis, takut keguguran, cari gaviscone ibu hamil boleh ambil

sapu kt dada je sis

Sapu kt blkg bdn je