Sangkut GDM

Boleh ke hilangkan semasa hamil? Sebelum ni tak pernah sangkut. Ni kandungan ke empat.

3 Balas

tak boleh sis..tapi sis boleh kawal bacaan gula dlm darah... makan suku2 separuh... kurangkan karbo banyakan sayur dan protein intake... sy pun ada gdm waktu pregnt hri tu... skrng masih dlm tempoh pantang...6 minggu lps brsalin minum air gula utk pastikan sama ada gdm sbb mengandung atau mmng diabetes...

1y ago

family sy pun sama..x da history kencing manis..tpi hormon kita time preggnt je.jgn risau.. .. . selalunya hilang slps bersalin... sy masih dlm pntng🤣..tunggu tarikh tuk minum air gula 😁

Gdm akn kekal smpai bsalin.

takda cara emmmm fktor umur gk tu

1y ago

ok baik, terima kasij