Sejak mengandung

Boleh ke bersama di awal kehamilan? Sejak dpt tahu mengandung ni suami jd kuat ghairah dan nak bersama.cuma sy risau masih terlalu awal..jika suami hempap atas badan sy ketika baring bole ke ye. Maaf soalan sensitif..#newmom

30 Balas

sy jenis rahim kuat buat lasak2 pun takde mslh.. lepas dlm pun takde efek contraction or sakit ape2.. tp tulaa.. badan org lain2 tak sama kan..

xpe pape rasenye sbb awal klw perut besar dh rusing jgk sbb baby dh besar kesian die klw tindih gitu

boleh je bila2, tp kena tahu diri sendiri mcm mana la, if sakit ke darah ke maksudnya bdn tu xleh.

Elakkan sis sbb rahim tgh lemah. Kena tunggu trim2/trim3 utk bersama. Masetu baby dah kuat

ank no brp ni klu ank slung tggu lh dh msuk kndungn 4 bln sbb klu ank slung rhim kta xkuat lg

saya pernah gugur lepas bersama.masa tu baru 7 minggu.. padahal dah cube tak berkasar.

boleh je bersama tp jgn terlampau kasar sgt. then klo boleh elakkn pancut dalam.

Saya trimester kedua baru bersama.

kalau rahim ok x de masalah ok je

bole je x salah