Alas bantal

Boleh ke baby tidur alas bantal?

9 Balas

boleh je...tp sye smpai umur ank 3 tahun xgne bntal.. dh msuk 3 thun lebih bru ajar gne bntal.. klu xgne bntal...klu dri 0 bulan.. kne rajin kn alih kepala...mcm kekiri kanankn.. supaya kepala nmpk cntik . if gne bntal pn kne rjin pusing²kn kpla

elakkan guna bantal jika masih bayi sebab belakang kepala nmpk cantik kalau xguna bantal cuma sis rajin kan alih depan,Kiri,kanan supaya nmoka cantik bentuk blkang kpla ..2tahun keatas boleh guna bantal dah ..

baby sy mula² guna bntal yg pling lmbut..lps tu msok 4 bln kot dia dgn sndri nya xmau tdo bntal. Dia gelisah bila ltak bntal. Smpai skrg da 8bln pon tdo xbrbntal. 😊

bg sy elakkan guna bntl. incase awak tertgl baby sorg2 nk buat kije.. awak xtau masa bila baby nk berpusing.. selimut pon xperlu guna..

kalau nak letak bantal, beli bantal baby yg berlekuk kat tengah. cantik kepala dia nanti. tapi kalau xnak pakai bantal pun boleh

Kena pantau kalau anak tak tarik bantal kena muka okay la. Kalau jenis tertutup bantal kat muka tu bahaya.

Anak saya saya tak berbantal sebab banyak kes kan So saya dicide tak pakai

ank sy mse bby alas bntal..lme2 dh tk nk bntal

Boleh je, ada yg kata xboleh ke?