makan nenas

boleh ke 37week 3day makan nenas.. mak mertua saya suruh makan.. konon nya untuk elakkan dri baby kena kuning.. 😑😑

10 Balas

nenas byk vitamin, elok utk kesihatan. Tapi kalau xnak makan jangan makan. Ikut rasa hati puan. Kadang2 kalau dh tergerak hati tu eloklah elakkan makan, maybe xsesuai dgn badan kita sbb tu xsuka makan.

elakkn kuning tu x pasti... tpi saya dri trimester pertama sy mmg mkn nenas je.. tpi nenas madu yg dh masak... smpai skng okey je.. buah nenas ada vitamin

Kalau nenas dah masak boleh makan. Klu yg muda tu x boleh rasanya. Nenas bagus bnyk vitamin.

Ikutkan nenas tu tajam.. Tp ikut org jugak ade yg ok je ade yg xboleh langsung mkn..

Nak makan nenas boleh je. Nak elak kuning tu tak ada kena mengena.

Oh 37weeks rasa ok dah kalu nk mkn nenas. Tp dlm quantity yg skit lah ya

Makan tu okay...elakkn dr kena kuning tu mcm merepek je

Boleh, saya 35w sy makn nenas letak garam. Nyum2 😋

Makan buah anggur hitam..bgos utk elak baby kuning

bole