Susu Ibu Mengandung

Boleh ke 1st trimester pregnant mom consume susu ni? #pleasehelp #bantusharing #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

Susu Ibu Mengandung
2 Balas

sy minum susu nespray je sis.. dr pakar keluarga kata elok ambil yg plain. jgn ambil yg ada flavour.. susu anlene bgus jugak tp sy xtahu ada ke x benefit tuk ibu hamil.. kalau nespray tu smua ada. fernleaf ke apa ok jugak. kalau rasa was2 nnti sis boleh refer kat dr . biasa dr akan bg saranan susu ape yg sis boleh ambik.

1y ago

Alrighttt. Thank youuu awak 🥰

Boleh. Jika ikut sukatan yg betul, susu anlene lah plg cukup kalsium utk kita. Itu yg pegawai sains pemakanan maklumkan pada kami masa kelas antenatal.

1y ago

Sama-sama