Puasa first trimester

Boleh ka teruskan puasa even rasa lapar sangat, my fil and mil cakap baru dua bulan so kalau boleh puasa penuh. first time saya puasa and not sure nak adapt cmna.

18 Balas

Bergantung kpd kemampuan diri awak. Kalau awak rasa tak mampu, jgn paksa diri k. Takut memudaratkan kesihatan awak & baby dalam kandungan. Awak boleh dapatkan nasihat & pandangan dr doktor. Mcm saya (13 weeks), Saya sendiri tak puasa. Tak berani nak ambik risiko. Sbb bdn saya mudah “dehydrated” bila kurang minum air putih & saya rasa nak pitam bila perut kosong dlm tempoh yg lama.