coffeee tapi df

Boleh k minum air yg ad cafein mcm coffee latte , matcha latte n seangkatannya klau sy full bf baby yg 3 bulan lebih ? smalam sy ad minum 5 kali teguk mcm tu .. so far oke je .. baby xde meragam .. n bleh tahu klau tak sesuai tu dri segi ape ? susu drop k ?

4 Balas

saya tak ingat siapa share kat tt, lupa nk save. katanya boleh je sebab just jadi beberapa percent je dalam susu kita nanti. cuma jangan over sangatla minum. dan kalau baby ok tu maksudnya ok la tu. kena try and error. kalau yg biasa dishare tak sesuai tu sebab kandungan kafein tu

sya pula jnis x buleh tggal coffee..dh jd mcm ktagih plak 🤭..so far anak alhamdulillah x meragam..berat pon naik ok..baby 2 bulan berat 6kg..

boleh tapi berpada pada. tidak lebih drp 300 mg sehari. minum selepas penyusuan.

Park. Saya pon nak tau jgk😆