Susu untuk ibu

Boleh ibu2 @ bakal2 ibu kongsi susu yang korang minum masa mengandung? Kalau ada pengalaman minum susu kambing ke..jenama apa.. Yg bagus utk naikkan hb, bp..

1 Balas

Saya minum susu kambing DKE sebelum hamil lagi. Susu tu no sugar dan less carbohidrat sesuai untuk ibu hamil GDM. Tapi tak pula naikkan hb. So saya cuba minum susu Similac Mom sbb promoter kata sesuai GDM. Saya cuba susu similac mom kesannya 4 hari awal, saya kentut2 busuk. lepas tu dah serasi dgn saya; hb naik, sembelit kurang, gdm ok walaupun kandungan susu tu ada gula tambahan. Similac Mom tu soya based ye.