Rasa sakit nak bersalin bagaimana??

Boleh ceritakan, macam mana rasa nak bersalin dari awal sakit2, ketuban pecah sampai ke labour room.?? #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #pregnancy #1stimemom

1 Balas

sy dulu kena induce sbp bby kecil, crta ps sakit bersalin ni.. dia kerap mngras slama lima minit.. makin lama makin sakit contraction tu... sakit pingng la pungung la... sakit yg teramat sakit kan first bby so sy x tahu la sakit tu smpai.mcm tu sekali.. but.. yg perlu sis tau sakit tu kejap je.. pcYalah bla bby dh kluar sakit tu trus hilng... hehe nak nngis pun air mata tak kluar happy bla nmpk bby, bagi sy la kn.. paling sakit sy rasa kena jahit.. huhu... sudahlah takda bius d luar.. sakit dia allah je tahu.. tpi takpe kita korbnkn untuk bby kita. hehe kejap je tu sis... kuatkn smgt.. sy pun mcm sis dlu tak tdur asyik fikirkn mcm mna sakit nak berasalin.. sy pun bby first... kuatkn smgt sntiasa brdoa agar tuhan permudhkn smuanya. hehe

4y ago

Saya tengah tunggu hari. Skrg 37w last scan 35w bby dy 2.5kg