Siapa tahu cara menghilangkan loya ketika hamil?

Boleh bantu tak ?

2 Balas

Setiap orang berbeza2. Kalau sy lepas makan tu sy akan makan sesuatu yg masam sikit atau buah. Sy pakai juga koyok dekat tekak dan belakang leher. Sy pakai gelang anti mual. Minum jus mamariam. Makan gula2. Guna penyedut hidung yg berangin tu. Tidur. Mandi. Minum air sunquick lepas makan. Ambil angin diluar. Macam2.. ikut yg mana boleh pada waktu itu. Loya tak hilang cuma berkurang je

sya pum mabuk n mual. tp x muntah. rasa mood tu low ja. sy pkai gelang anti mabuk tu dan makan asam² halia merah kering tu. dptla kurgkan loya dan buang angin sbb kembung teruk. liur pun penuh je dlm mulut.