Minum Air Gula

Boleh bagi TIPS untuk tak muntah slps minum air gula? 1st time minum muntah habis n kena repeat besok pagi 🤮 #advicepls #ingintahu (24/3/2021) UPDATE: TQ korang bagi tips! Btw gambar tu aku curi kt google ye 😆 mmg dkt kk akan dpt gelas besar kedabak biasanya kedai makan guna buh jus sejuk tu ha. Penuh segelas. Alhamdulillah kali kedua repeat minum air gula tak muntah! Happy sgt berjaya harungi 2jam dengan tido dalam kereta je😂 husb pun byk bg kata semangat ❤ btw ni yg aku buat supaya tak muntah walaupun kepala sedikit pening lps telan tu ; - Stop consume air masak lepas bangun tidur kalau nak minum pun better sebelum tidur n kencing pd pg hari sblm ke klinik (sgt membantu sbnrnya sbb yg 1st minum air gula aku terlalu byk consume air sampai penuh perut n ended up perut bergelojak) - Aku minum 2kali teguk sbb perit tekak n tak bilas dgn air masak sbb takut loya. aku biar je tekak perit kejap n telan air liur bebanyak 😂 - Jangan bangun mengejut lepas minum air gula,take time duduk dlu bagi lega sikit kalau rasa pening boleh standby minyak angin dlm poket utk hidu atau sapu. - Jangan byk bergerak pegi kesana means korang boleh kill time dgn tido atau pun duduk je ats krusi kt klinik tu. - Aku pun kurangkan pgg fon sbb bila tgk lama screen akan jd pening jadi elakkan. - Positifkan minda, jgn fikir nk muntah, jgn layankan sgt takut nk minum air gula tu, air gula tu tkdela seteruk yg aku digambarkan oleh ibu2 yg berpengalaman minum sampai takut nk minum. air tu takde la terlalu manis sampai kau blh dpt strok kt situ jugak. rileks je air glukos ni bkn air gula yg mak2 kita buat air kt dapur tu. Tktau boleh google air glukos ni cemana. Ok korang yg mana blm minum tu i wish tht uolls tak sangkut kencing maneh n goodluck! 💘

Minum Air Gula
49 Balas

Sy yg terawal dtg minum, dpt satu gelas besar jus buah. air pon tgh suam lg, alhamdulillah okay je. Mungkin awk boleh beli yg bperisa dkt farmasi. Tp kena tny juga dgn nurse boleh tak beli dr luar and bw masa appt minum air gula