Baby 2 bulan sembelit

Hi, boleh bagi tips nak bagi baby berak? baby dah sembelit 7 hari, ada pergi klinik doktor kata kalau ada kentut, perut tak kembung dan tak meragam. takda masalah. tapi saya 1st mom rasa bingung 😅 baby mix feeding. sebab kurang susu badan. skrg baru 2 hari coba frisolac ar taktau sesuai atau tidak

2 Balas

Sama mcm baby saya. Tp fully bf. Sminggu tk berak. Doctor check, dia kerap kentut, perut tk kembung dan tk meragam jd doctor ckp should be okay. Puan boleh buat urutan di perut dia dan kaki. Slpas balik dr klinik tu terus dia berak selambak

3mo ago

okay nanti saya cuba urutan dekat dia.. mudahan dia trs berak 😅😅

klu mixed feed, should be poo once in 3-4 days. buat urutan bicycle, iloveyou. tapi dktr dh ckp if ada kentut, perut ok, bby x meragam..it should be okay. btw ank ada reflux ke guna susu fm tu?