Tanda² menunjukkan nak bersalin ..nk tau pengalaman org lain

Boleh bagi tau pengalaman tersendiri #ingintau

2 Balas

sy kalau nk bersalin perut x sakit..tande pn x kuar..just perut kerap mngeras..sume ank 6 org camtu..bile ngeras tu dlm seminggu dn semakin hari smakin kerap dn sy terus ke klnk swasta wt ve..mmg bukaan dh 3/4cm dh..ble doc seluk baru kuar lendir darah..sy jns bersalin awl..3 org 36 mnggu..3 org 37 mnggu.y baru ni sy besalin kbtulan sy g cekup kk..tp mse tu naluri sy ckp mcm nk besalin..misi kk rse kedudukan bb..n ckp kepala dh kebawah sgt..doc sllu pesan sy jns kne alert sbb mudah besalin..lps blk dr cekup..sy g klnk swasta wt ve..betul dh 4cm..smpai spital 5cm..tp x sakit..msuk 6cm doc pecah tuban..nk msuk 8cm bru rse contraction kuat..jd sy ade tenage sbb sblm tu x sakit..doc x smpt pkai glove..dgn skali teran alhamdullilah kuar

sy 2x subuh sebelum bersalin dh turun tanda lendir campur percikan darah. tp tak sakit. 38w5d baru bersalin