1 TRIMESTER, BOLEH ATAU TAK PAKAI GIRDLE?

boleh atau tidak pakai girdle waktu 1 trimester #ingintahu

11 Balas

Sangat tidak boleh sbb kandungan kita sedang berkembang di dlm rahim pada area abdomen kan... Just enjoy your pregnancy journey 💐

Tak boleh sis sebab masa pregnant ni rahim tengan membesar. Kalau pakai girdle ia akan menyebabkan tekanan pada rahim n janin.

sy haritu taktau tgh preggy masa 4-6 weeks pki girdle igt buncit lebih makan huhu.. lepas tau preggy terus simpan girdle..

Pakai baju yang longgar sedikit. Tak bagus pakai pakaian ketat masa mengandung.

Elakkan sis, perut nak mengembang besar bagi ruang untuk dia bernafas👍🏻

Tak disarankan pakai girdle sepanjang pregnant

No no no 😲 kesian lah bby dlm perut tu

xdisarankan sis 🥰

better jangan pakai

Jangannnnn 🥺