Adakah perut bayi saya sensitif dengan susu formula?

Hi bole tanya normal ke baby muntahkan susu bila bagi mnum susu fm, tapi bila bf baby x muntahkan susu pun. Skrng sya mmang full bf, tpi start krja saya bagi baby sambung mnum susu fm dan baby muntahkan susu juga bila mnum susu fm. Susu dah tukar balik2 tetap sama juga. Any suggestions?

1 Balas

Mayb boleh try pam susu dada dan simpan. Time menyusukan baby pam lagi sbelah atau guna milk collector. Boleh simpan dalam peti dan bagi pengasuh esk. Possible baby ada allergy susu lembu. Try susu kambing tapi mahal sikit

3y ago

Memang pamp susu juga. Yaa perna try susu kambing memang okey tapi memang mahal sis😢. First Pakai susu kambing baby okey saja start tukar susu lembuh baby start muntahkan susu