Masuk trimester ke berapa minum air gula kali ke dua

Bole tahu tak minum air gula kali kedua berapa week ye .. tkut pulak nk minum lgi sekali sbb first buka buku pink dh minum air gula to pun sangkut GDM Diet ..

21 Balas

Sy first air gula dah minum. Tapi dah tak kena repeat kali kedua. Sekali je doc cakap

kalau masa first time minum air gula dah sangkut, takde minum lagi kali kedua.

Saya minum dua kali minum wlaupn tak sangkut gula, skrang dh 36minggu.

saya minum sebab ayah ad kencing manis..minum mase 28 week 7 bulan..

saya follow up swasta, 2 kali minum, week 15 dan week 28

yg sy punyaa 24w- 28w minum airgulaa kali k2 .. skrg 21w

Sy kt swasta minum sekali je tp hujung2 minggu ke 28.

ada tips utk elak sangkut gdm ? huhu

7mo ago

Masam tapi kena tahan sikit. Bagi saya efektif sebab saya kena minum air gula 3 kali. Alhamdulillah tak sangkut

Dah tak perlu minum bila dah confirm gdm

Selalunya 28w 2nd trip mnum air gula.