Baby Kicking

Hello.. Bole share macam mana kira baby Kicking? Takut salah kira, ?

5 Balas

Kick dikira setiap stgh jam..kalau dalam waktu stgh jam tu bgerak byk kali..dikira 1 Aftr stgh jam lps tu bru kire 2 Pergerakan yang perlu diambil kira adalah satu pergerakan yang kuat atau tendangan bayi..jika selepas satu gerakan yang kuat/tendangan bayi diikuti dengan gerakan-gerakan kecil, atau bayi berpusing tetap dikira 1 gerakan..

5y ago

Kalau gap masa dia ada panjang sikit normal tak? Sbb kadang gap masa baby gerak2 tu panjang.. Risau x normal

Bila baby tendang/pusing² dlm satu masa smpi la dia berhenti tu kira 1 gerakan, next dlm lebih kurang 30min-2jam klu ada gerak² lg kira gerakan ke2 pula.mcm tu la seterusnya

5y ago

Klu sy,time dia mengeras sy x kira.dlm 2jam klu x perasan baby gerak try ransang smpi dia respon.

Asalkan jgn lebih 2jam..kalau lebih 2jam bby xgrak..cpt2 p hosp

Sy kira selang 15 minit. Nurse suruh mcm tu 😊

5y ago

X prlu nk tggu kick yg pling kuat la ye? Sbb baby tiap masa brgerak

Every 15-30mins kira one kick