minum kopi

Bole kongsi ka ? Apa kesan pada kandungan jika minum kopi 😅😅 selain dri bikin hitam baby .. Org kata laa .. sya suka minum kopi ketika mengandung 😥😥 thankyou

5 Balas

kalau tak silap, minum kopi ni bukan bagi kulit baby hitam. masalah dia, kopi ni ada kafein. ibu mengandung tak boleh ambil kafein yg banyak. kalau nk minum kopi boleh. hadkan kepada 2 cawan setiap hari. saya tak ingat kesan buruk kafein kepada ibu n baby. teh dengan minuma instant yg lain pun sama, tergolong dalam kafein. bukan kopi sahaja.

4y ago

ohh.. Mkaseh mommy 😍 info nya .. Oh kurg jga klau bgitu 😌ketika sya teringan sngat bru minum btw thank

Allahu...InshaAllah baby okey je sis kalau minum. Saya pun hantu coffee tapi saya minum bila dah masuk 5/6 bulan. Awal2 preggy tak berani minum. Tapi minum seminggu sekali okey lah😊

Mitos ja tu sis.. Kalau pulak selalu minum jus oren, baby nnti pun keluar oren ka? 🤭 Fakta nya, coffee tu boleh buat hb kita low.. Bila hb low, confirm bahaya utk baby..

mitos je baby hitam..xde kena mgena pon sis..salu suka minum kopi time preggy baby boy..same mcm saya..suke sgt..tp sbb hb low kn kontrol jgak la

mitos sis.. kopi ada caffeine, boleh halang badan utk serat zat2 yg kita perlukan