ibu mengandung 34 minggu

Bole ke makn nenas waktu usia kandungan 34 minggu ?

70 Balas

boleh je mkn nenas..tp nenas tu Kne betul2 dah masak..manis je..baru sedap..hihi..sy pon teringin nk mkn nenas..tp x kesampaian lg ni .skng dh 33w..nenas pon x jumpa2 lg ni..kt srwak ni mmng ssh nk jumpa la..

nk mkn bole ibu cuma jgn la byk..setakat lepas kn rasa teringin suda..mkn dlm kuantiti sedikit..tp kerap..pape pn kita berserah n doa y baik² ye..

Tak boleh makan nenas tu hanya mitos. Saya makan je nenas dari awal mengandung sebab memang mengidam sgt. Boleh je makan apa2 saja dengan bersederhana insyaAllah takde apa2.

sy masa x tahu sy TGH pregnant selamber jer mkn nenas... Alhamdulillah x de ape2... tp seeloknya klu dah tahu pregnant jgn lah mkn nenas...takut jadi ape2 plak

Hari tu terigin nak mkn Nanas makcik tu cakap nak mkn Nanas ambil lah kalau Nanas masak blh kalau masih. muda jgn sya 5 bulan dah mkn dah sampai sekarang ok je

dah 34weeks takpa dah , saya pun baru makan nenas tapi yang dalam tin punya 😆 nak makan fresh pun boleh jaa tapi sikit bagi lepas teringin

boleh je. makan nanas yg dh masak elok. tp biasanya byk mana la, sgt nak makan kan. sy awal2 pon mkn je, x terfikir pe2. tp mkn yg masal manis dan xbyk la.

boleh sis kalau sis mmg okkay tak ada gejala apa2 sebelum ni. mcm saya dulu mmg feveret sgt2 nenas tp bila dh preggy , saya xsentuh langsung.

nanas yg dah tua tu boleh tp meski boleh jngan lah bnyak2 sikit je just hilangkan rasa teringin makan je...yg muda lg tu janganlah makan

saya makan tapi nenas yg betul² dah masak.lps dah potong.rebus sekejap.lps tu tapis..bru mkn..klu nk mkn mentah suami tak bgi pulak.