Positif covid usia kandungan 5bln.

Blh x sy minum air lemon,campur cengkih tu utk legakan batuk.Ank2 dmm xde pun kne batuk semua...Sy pulak yg kne batuk dan flu...hmmmm....😔

Positif covid usia kandungan 5bln.
5 Balas

Boleh sis saya pon buat camtu, saya baru kne jgk covid 4/3 haritu. Time 28 mggu baru nak knenya.. 😫 moga kita semua dilindungi Allah SWT, dan tiada apa2 yg memudaratkan. Moga sis diberikan kesembuhan ye. Banyakkan minum air suam/lemon. Saya haritu sakit tekak aje lpastu ada kahak then nak tidur hidung sumbat. Alhamdulillah takde demam. Syukur🤲🏻❤️ouh lupa kalau sis demam banyakkan bawak mandi, supaya rasa sejuk sikit badan rasa lega. Get well soon sis🌹

2y ago

Ouh takpe sis, inshaAllah mudah mudahan demam sis tak melarat. Batuk dgn selsema tu ambik masa jgk nk hilang sis, takpe skrg tgh kuarantin sis pantau je oxygen guna oximeter tu, hehe sama sama sis!🌹 cepat sembuh ye💪🏻

Sy positif covid jugak baru2 ni, 19 weeks..batuk,selsema n demam..demam 1-2 hari je, batuk teruk n lambt sikit baik..sy bancuh lemon campur madu je..buat tiap hari, mmg berkurg batuk..sy kemam cengkih tu makin gatal tekak, so sy xletak cengkih..

2y ago

ye ke...ni mmg kurang tp kalau kne angin atau cuaca sejuk mula lh nak batuk lg....nasib baik kne kuarantin kat rmh je.

Saya bekas pesakit covid pregnant tahun lepas. Saya amalkan madu before tidur. Sbb masa tu simptom saya agak teruk. Amalkan mandi 3 kali sehari. Bykkan minum air suam inshaAllah 😉

Sy baru kena cvid dan kndungan 38w.. misi ckp blh je mnm air lemon cengkih.. mmg mnjdi utk sakit tekok dan batuk...

2y ago

owh ye ke....ada sy try tp lain pulak jdnya smlm....perut sy mcm sakit jd sy x berani nak hbskn.Sy minum madu dan lemon je lh....

mudah mudahan Allah sembuhkan puan sekeluarga dgn baik tanpa mudarat.

2y ago

esk utk check bp je...Lps tu 23/3 ni nak jumpa pakar pemakanan sbb ada gdm...Mmg kne kol kkia lh ni inform balik yg sy x dpt dtg.