Buat scan untuk pertama kali

Blh tau week ke berapa ibu² buat scan utk pertama kali bila tau diri pregnant?? #SembangKenanganTerindah

11 Balas

Saya scan minggu 6, nampak denyutan hati. Scan mula mula ni kena simpan sikit air kencing dalam pundi kencing, jangan kencing lebih kurang sejam sebelum scan. Nanti susah nak nampak.

masa anak first saya scan masa 6 week dah nampak kantung and heartbeat. yang second ni pula 8 week baru nampak semua

seawal 4 minggu doktor scan pengesahan awal kehamilan untuk saya. Sbb saya ibu hamil berisiko dan ada spotting masa tu.

9w sbb period x stabil pcos. x heran period tp bdn lain mcm.. cek upt positive terus gi clinic utk confirm 😆😁

mase anak 1st 5w, tp mase tu nmpk kantung je.. pastu repeat 8w.. yg 2nd 11w scan nmpk baby da cukup sifat.. 😊

sebelum ni saya nak scan 5week doctor kan tak payah scan dulu,nanti datang balik 9 week.

boleh boleh, just tanya je doctor. sbb masa scan dekat machine akan detect berapa minggu

4 minggu dah scan, dapat tahu masa 3 minggu. masa scan tu nmpk kantung kecik..

6w utk confirm ada kantung & heartbeat

W6-w7 utk confirm