Burp

Hello. Blh tau baby smpi umur brapa kena sendawakan. Im a new mummy with baby 3 months old. Tanya just for info je. Tq ?

103 Balas

baby sy 3month tdk sendawa tp kerap kentut, mama sy ckp that's normal dan OK slagi kluar angin dri badan baby

2y ago

Sama n sy, pstu klu dia ssh sendawa dia akn keluar sikit susu kt mlut. Kentut kemain byk, klah ibu dia😂

sy akn sendawakan bby sy. setiap selesai lps minum susu sis. 🥰klau bayi betul2 kenyang. tak perlu lama puk2 di belakang dia. tak smpai semint. psti bby akn bub trs. tp andai sis puk2 belakang dgn lama sekali. tp blm juga bub. itu bermaksud. bayi sis blm kenyang lagi 😊

better sendawakan anak tu selagi dia xreti sendawa sendiri. sbg ibu risaulah bila anak x sendawa... bila baring mesti xselesa nanti... ambil langkah berjaga supaya dia x tersedak atau terbekik bila xsendawa... boleh jd susu keluar dr hidung nanti... better lah sendawakan.

saya stop burp kan dr umur dia nk masuk sebulan. maybe sbb saya guna snuggler yg tinggi sikit kat bahagian kepala tu. ada anti spill milk function. skrg anak nk msuk 4bulan mmg saya x burp lgsug dah 3bulan. xde muntah. nt kdg2 dia akn burp sndiri time dukung

sya dh mcm mcm cara sya tgok cara sendawa kan baby kat yt kt tiktok smua betul sya buat tapi susah betul juga nk sendawakan dia..nk ckp x kenyang, kenyang juga sbb perut dia jenis mengembang klau dh kenyang😮‍💨

saya plak klu baby jaga lpas nyusu mmng sendawakan dia..tapi klu dia tido sya tk bt..sbb dia dah selesa,cuma saya bgi dia tido ngiring,supaya susu tk kuar kot hidung klu dia termuak..tu cara sya laa..

kalau fm tak sendawa kan tak ape sebab tak masuk angin.. tapi fm kene sendawakan sebab pakai botol.. bahaya tak sendawa .. susu boleh masuk paru2.. baby boleh meninggal.. sebab tak bole nafas

Baby sy 3 bulan,lps mnyusu nampak dia lena je sy x sendawakan Skrg dia pn dh kurng sendawa cuma kentut tu selalu ada Cuma bila bbrp hr x berak busuk btl kentutnya😅

Saya nak tanya baby saya kerap muntah dari newborn sampai la skrg umor dia 2 bulan lebih itu normal ke?muntah dia kadang” keluar lendir dg warna hijau atau kuning normal ke sbb saya newmom

Anak saya 3 bulan da pandai sendawa sendiri... tp sy tetp tepuk2...

2y ago

Sama ngn ank saya jgk tpi Kdang2 la 🤣