Blh cadangkan tak

Blh tak cadangkan susu trbaik untuk ibu mengandung .. sebab sy dh pergi klinik check kehamilan dan doktor ckp blh start mnum dh susu ibu mengandung .. sy xtau susu apa yg trbaik

12 Balas

Awak cari susu yang sesuai & boleh di terima tekak awak. Kalau boleh avoid susu yg contain gula terlalu tinggi. Takut terlekat “diabetes” 😅 TAPI most of susu untuk ibu mengandung yg ada kt pasaran (susu lembu), semua manis2 🤮 Walaupon saya pengembar susu, saya tak boleh terima sugar level dlm susu diaorg 🤭 So saya prefer susu kambing. Mmg mahal 1kali ganda dr susu lembu TAPI at lease takda la rasa mcm gula tumpah dlm susu 🥰

3y ago

Still ambil & awak kena jarakkan sekurangnya 2jam sblm minum susu.

Boleh try Similac Mom. Saya dah buat kajian perbandingan banyak jenama Susu macam anmum, enfamama, Similac Mom, promama dan etc, Similac Mom paling low sugar. Saya pilih SimilacMom sebab nk nutrient utk baby tapi taknak gula tinggi. Stakat ni dah masuk tin ke 2 dan nk ke 3. Baru lps buat minum air gula, alhamdulillah saya xde GDM. Boleh la kalau sis nak try. Minum pun x rasa manis mana. Just nice.

3y ago

Similac Mom memang ketul kalau guna air panas. Saya setiap hari letak air sejuk dlm peti. Bancuh guna air sejuk terus smooth je bancuhan. Mula bubuh air sejuk sikit, kmudian letak 3 scoop Susu, kacau dlu, then tambah air sejuk lagi. Mcm tu.😘😉

semua susu ok sis,asalkn sedap di minum dan xmuntah..minum susu sbb nk cukupkan kalsium dlm badan...tgk ingredians dlm susu tu la comparekn..sugar brpa,kalsium brpa.sy xleh minum susu awal2 trimester,muntah🤮..jd sy mkn pil kalsium, dgn ada nasihat doktor..sbb certain pyakit xleh ambil pil kalsium tu doktor kata..akhir trimester sy minum susu frisomum..tu je sedap di tekak sy..🤗🍶

Doctor saya suggest makan calcium pill. Susu tak payah minum kalau nak juga calcium tukar dgn calcium liquid pill. Sbb susu ada contain sugar any kind of susu memang ada sugar. So itu yang doctor saya cakap. Saya pun sebelum ni consume susu kambing untuk ibu hamil tp doctor suruh stop n tukar ke calcium pill.

Sy ada buat comparison awal2 mengandung aritu.. Enfamama sedap tapi awal minum sy sembelit teruk.. Similac mom terbaik dri segi kandungan vitaminsnya, similac mom hanyir sikit & xmanis, kena minum 2kali sehari, ada prebiotic yg bantu untuk kurangkan sembelit..

Susu HL lebih baik, sebab tiada gula. Kalau ada gdm atau tak, susu ni terbaik minum. Susu yang lain tinggi gula. Doc xmarah kalau cakap minum susu HL.

tekak sy xngam dgn susu mengandung so dari awal pregnant sampai sekarang sy minum susu hl plain je. sedap

mungkin blh try similac mom.. xmanis... nurse pn recommended susu sama

Sy mnum susu kambing wildan je..sbb susu lembu perut sy xleh hadam.

susu yg sedap kena dgn tekak. sy try n error byk jenama