minyak telon

blh ke tiap kali tukar pampers baby sy sapu minyak telon baby sy newborn lagi? ada yg kata panas lh apa hmm sy first mom so agak kurang tahu benda ii gini

7 Balas

Boleh jee. Bukan panas mana pun minyak telon tu, lgi buat baby nyaman je. Atau pun kalau tknk bau telon tu sgt cri minyak calming oil brand mama choice, best juga sbb dia ad lavender yg tenang baby. Sy pakai ni je, tkpakai telon pun sbb dia lebih kurg sama je.

sapu pada perut kan? boleh je wak. takkan la yg buat/reka/cipta minyak telon tu buat yg panas²/tak sesuai utk kulit bayi. diorang dah buat research dah study apa semua. Abaikan je mulut2 orang ni

sy pun buat cm tu juga. tiap kali tukar pampers, sy letak minyak telon. bhgn perut & tapak kaki. minyak telon my baby plus.

Lg elok lepastu pkai je minyak yg utk urut baby. Natural oil je..Urut sikit kaki badan dia, bagus tu stimulate otot2

saya tak guna minyak telon , hanya guna minyak cengkih sahaja , lebih banyak kelebihan untuk bayi , dan tak panas ,

boleh jee sebab minyak telon tak panas mcm minyak yu yi. sapu dkat perut, belakang badan dngan tapak kaki babyy..

saya pun letak minyak lepas tukar pampers dgn lepas mandi.sbb skrg bnyk je cream panas untuk baby yg sesuai.