nk tanya blh ke klu ibu mngdung 34 minggu ..makan durian???

blh ke ibu mngdung 34 minggu ..makan durian

4 Balas

hi sis boleh je makan . durian ni bgus sbnrnya cuma klau u ada gdm tk disaranknlah . and klau scan bby bsr pun tk saran jgk mkn bnyk . stkt 3-5 ulas inshaaAllah tkde apa . tpi ikutlah instinct sndiri ya . lain org lain penerimaan badan msing2 . sy baca komen kt atas ada yg ckp dia mkn terus kne contraction pdhl 2-3 ulas je kn ? sy ni mkn berpuluh puluh ulas ( tk sedar diri , jgn ikut sy huhu ) now dh 35w . sy okay . tpi jgn follow sy tau . mkn berpada pda jgn ikut nafsu sgt .

2mo ago

sama la saya makan pun tak ikut berapa ulas . sbb kita mmng hntu durian .. ikut imun badan gak .. kalau jenis yg strong . takda apa . lepas makan minum air masak banyak bnyak ..

Saya 34 minggu last week..hari Ahad makan 5 ulas..Isnin contraction..kena suntik dexa and on antibiotik..Dr risau bersalin awal..now okay sikit..jiran sebelah pun warded disebabkan dia dah 36 minggu..terus kena induse..now dah bersalin..saya masih menunggu..

saya 34week makan durian 2 3 ulas je sehari , xboleh makan banyak2 sis . sikit2 je , nanti sakit contraction .

sy dah 37weeks makan je durian. tp kena pada2. durian tinggi gula tkut risiko baby. tp kalau gdm elakkan