Boleh ke hala kn kipas kt baby ?

Bilik sy tak ada kipas siling , sy pkai kipas stand je . Tapi bila pkai 1 kipas je baby mcm panas jgk . Brpeluh2 satu bdan dia . Menangis2 dia sbb pnas sngt , tak boleh tidur . Suami belikan 1 lgi kipas stand tu . Dua2 kipas halakan kt baby . Bru lh dia ok blh tidur . Tpi boleh ke kipas halakan btul2 kt baby ? Sbb ada dgr org kata nnti takut paru2 berair

2 Balas

xde kaitan pun paru² berair dgn kipas.. sy pun anak x blh tido klau xde kipas kdg buka kipas pun panas lg sbb bahang kan.. sy buang baju dia bg dia pkai pampers je duk kt ruang tamu buka pintu luas² siang hari bg angin masuk jgk disamping x nk bg bahang sgt dlm rmh.. 😅 bila peluh bau masham plk dia tp sedap cium 🤣

bkn paru2 berair sis. nnti baby jd hidung tersumbat,batuk2. sy punya mak saudara,ank dia mmg halakan kipas kt anak sejak baby. skrg ank dia mmg jenis hidung tersumbat,batuk2. kesian tengok