Simptom 10 week?

Bile da 10 week ni sakit punggung la tapi sebelah shj normal ke?

56 Balas

Rasa muntah tiap hari , kadang rasa berangin dan sakit cramp jika sneeze. Kadang rasa ada pergerakkan luar biasa dlm beberapa saat. Rasa mls, rasa mengantuk dan kdg x blh tidur, kdg ada selera mkn tp x blh keterlaluan. Lidah rasa mcm kering dan mual semacam, minum air pun tak hilang. Mmg x blh masak dan x blh mengemas, kadang rasa sakit semacam kat area perut. Jika kencing baru rasa lega kadang bila rasa mual. Deria bau ada yg x blh terima. Penat rasa tp jika baring keterlaluan pun rasa penat jugak.

2y ago

😊 semoga dipermudahkan bg sis..pengalaman yg sgt indah sis..sabar yer..try hidu sesuatu yg sis blh serasi dan byk berehat

sy pun. cume bole kurangkan rasa sakit dgn buat senaman. Sy follow tips senaman hamil ni xsusah and dpt kurangkan sakit pinggul kiri . https://ifixphysiotherapy.com.my/sakit-belakang-dan-pinggul-dalam-kalangan-wanita-hamil-ini-yang-wajib-anda-lakukan/

saya pulak minggu ke 10. tiap kali mengandung saya ada masalah air liur yg terlalu byk2. sampai bawa plastik kemana2 utk ludah. nak tido letak plastik kat sebelah. penat nya rasa. ada tak yg sama mcm saya kes air liur ni? kdg rasa nak nangis. dgn loya mual lagi. minum air kosong rasa pahit. bdn lesu yg amat. nak baring je tido. lebih tido pun tak elok. tapi tak tau lah mcm mana.

1w ago

sy pun sme..mmg stnby plastik..bilik penuh plastik dgn tisu..klo mlz nk meludah je..sedia kan kain ltk dlm mulut..

sy sakit urat. bahagian tepi punggung smpai ke pegelangan kaki. bila sy tdo menelentang. bila dh start sakit. nk bergerak pun susah. Rasa tajam tajam. selalu ketuk ketuk bahagian tepi punggung nk bgi hilang sakit.

tumpang tanya pernah berlaku tak scan 10week tpi msih tak nmpk jntung bby😢..kantung kosong je nmpk..doc suruh repeat scn lgi 2 minggu harap2 ade keajaiban

2y ago

saya pun mcm tu.. kene scan tvs bru nampak bby.. sb prut tebal tu x brapa nampak

haii mommies. nak tahu bila selalunya akan mengidam? di mnggu berapa kandungan? sebab sy 5 mnggu kandungan tp belum ada mengidam .🥴

2y ago

sy pun xmengidam ... alahan pun x ... alhamdulillah, kandungan masuk 10 week dah ...

risau Pula tiba² baby hilang dri kantung..sbb mcm Rasa normal ..mual xda,lapar mcm biasa sblm pregnant.. Lepas pregnant mkn setiap 2 jam klo X ..mmg X boleh lelap .. cuma skrg sakit pinggang..

skrg muntah hrp tiap hari, apa je yg d mkn tu akn klua balik 🤢🤮 kdg bila perut ksong still ada rasa muntah smpai pedih ulu hati. mcm mana nak hilangkan muntah2 ni? kot2 ada solution.

Banyakkan berehat..saya pun mengalami benda yang sama tapi pengakhiran sedih..kandungan gugur diusia 10weeks..sedih tapi saya redha..now tengah berpantang😢

2y ago

Ada brown spotting setitik je..lepas tuu alahan terus hilang on the spot..tapi percaya lah,apa yang berlaku ada hikmah..selepas 5bulan keguguran tu,saya disahkan hamil semula..now dah 8bulan hamil💕 kandungan Alhamdulillah sihat..

sy pon minggu ke 10 ni sakit2 bdn.. baring sakit.. tdo pon sakit2 bdn.. slalu tdo da xlena.. klau tsedar pg mmg lenguh bdn..

2y ago

sama saya. bangun tido rasa light2 kebas kaki tgn mcm lenguh gitu