scan awal kehamilan

bila waktu sesuai scan kehamilan?saya dapat tahu positif hamil 31/3/21,tarikh first last period 12/2/21, tetapi semasa saya cuba scan 31/3/21 doktor tidak nampak kantung lagi tetapi test upt sudah positif bila cek lagi sekali di klinik dan doktor beritahu rahim sudah tebal dan bersedia untuk bayi membesar, jadi tarikh bila yang sesuai untuk saya buat scan semula?sebab saya tengah risau jika pergi dalam awal bulan ni risau masih tak nampak,dan bila pergi hujung bulan nanti risau dengan keadaan awal kehamilan saya..apa yang perlu saya buat ye #firstbaby #bantusharing #1stimemom #ingintahu

3 Balas

sy prnah mcm tu. g scan klinik swasta masa 6w tp xnmpak kantung/janin. tp xrepeat scan dah, tggu 10w g buka buku pink, lpastu dktor kt kk scan dh nmpak janin/heartbeat. 😄 ni pengalaman sy 3 tahun lepas. sekarang tgh pregnant 2nd baby 5w5d, xpergi scan lg

3y ago

Hi sia..Yang 6weeks tu,sis buat vaginal scan ke?atau scan biasa tu sis?