Hyee nak tanya, saya 8 weeks dan ada pendarahan sedikit selepas bersama suami.

Bila scan dr kata kandungan masih okay, tp tadi tuba tiba ada spotting coklat sedikit. Nak dtg klnik lg kah? Utk scan

4 Balas

sis kene hati2 klau dh kluar spotting. mmg kne bedrest betul2 . bngn dri katil hnye pergi toilet and mkn. sy dulu pun mcm tu. ada kluar spotting lps bersama suami. mula2 spotting merah pink, lpstu dark brown lps smggu jdi kluar fresh blood. last2 gugur🥺. saya doakan kndungan awk shy dan kuattt..Jangan terlalu stress..doakan sy mommy, agar ada rezeki untuk sy jdi mommy lagi.

Boleh je bersama tapi jangan kasar2 doktor bagitahu & kalau ada spotting tu terus gi jumpe doktor ye

Seeloknya 36w ke atas baru boleh bersama dgn suami. Awal2 lg patut hold dulu😅

3w ago

36 week tu lama sangat sis, doktor cakap boleh je bersama cuma jangan kasar2 melainkan kalau kandungan dlm risiko tu takleh la bersama sampai bersalin