Mual & Muntah

Bila org kata seronok klu xde alahan apa2.. But for me.. sangat2 bersyukur dan seronok ada alahan.. Kandungan 1st dlu xde apa2 alahan.. then before reach 12w.. dapat tahu baby no more heat beat.. luluh hati masa tu.. Now alhamdulillah.. kandungan da cecah 12w++ .. dan masih ada mual dan muntah.. I’m enjoying my pregnancy journey so well..

2 Balas

Yes exactly, kdang depends on mum dia. Masa pembawakan dulu. But sokay good news mommy, tahniah jaga kandungan baik2 , jaga makan dan jgn buat kje berat. Moga dimudahkan urusan🤲🏻❤️

Tapi ada alahan ke tak bukannya ada kaitan dgn keadaan kandungan pun. Keguguran yg terjadi selalunya mmg ada masalah dr janin sendiri