minggu keberapa

Bila kita perlu siapkn brg2 baby untuk ke hospital?

19 Balas

kalau sya 4bulan da siap...sbb pena terjadi dgam ank petama dn kedua...belum but persedian..semua kosong..kalau bole pelan2 la beli...jadi 7 bulan da lengkap..tinggal tunggu je besalim

Sy bli brg sikit2 ms kndugn 12 mnggu.. now dh 24mnggu sy dh bsuh smua pkaian now dh msuk dlm beg n box pkaian bby.. snang prepare awl2 jdi x kelm kabut..

Sy masuk 7 bulan dh siap beli semua brang baby, baju2 pun sy basuh n trus pack, tggu nk masuk kreta je....skrg dh 34week, first baby

Kalau sy 28w je dah standby semua...tggl angkut je....pastu kalau dah 36w dah sumbat dlm bonet kete

Saya beli dari 5 bulan tp beli sikit2..7 bulan dah lengkap tggu nak basuh dan pack dlm beg ja..

Mudah kata 7 bulan ke atas dh boleh siapkan. Klau apa2 jadi boleh terus capai beg.

7bln ke atas. Pesan mak saya dh kne siap awal2. Btw sy pun byk lg brg x lengkap 😜

Dh masuk trimester 3 krna pack sis..kena jaga2 dh fasa ni..

Trima kasih semua... sy dh 30w ap brg x bli lg😂

4y ago

hahha sama la kita .. kita ni daa 34weeks papa dia sibukkan baju anak je, yg lain2 lg pnting dari baju blm hado nii lg haha 🤣

8 bulan.. biasenye