Baby senyum

Bila eh baby boleh gelak gelak? Baby saya 2bulan 20 hari. Senyum dalam tidur je. Takleh main aum cak lagi. Dalam sehari tu dia main dalam sejam je tu pun letak meniarap . Biasa baby boleh gelak tu bila eh? 😂 sory first mom. Nak tau je hehe#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

14 Balas

it will pass sis..jgn dimintak..saya pon 1st mom..haha..now dh msuk 6 bulan. saya pulak stress kdg..nk pkai kn pampers pon kemain susah..kaki tu asyik nk tendang2 je n asyik nk golekkan bdn dia..sabor jelah..nk pkaikan bju pon bcinta..😆 dulu saya mcm sis la..x sbr tggu besar cket sbb baby saya mase umur sebulan,2 bulan mmg x tdo mlm..siang ari dia tdo..mcm panda dh mata saya ni..skrg,dia dh tdo mlm tp aktid tlampau la pulak wktu siang..😅

Anak saya 2 bulan 19hari da pandai nk bersembang, senyum, suka jerit borak tu sampai tersembur air liur 😅 Awk kena byk borak dgn anak tk kisah la borak apa pun konon mcm dia boleh faham la. Atau awk cuba dkt kan muka awk dkt anak da bg eye contact and mulut awk cuba buat bunyi haiwan ke apa bg dia pandang mulut dan dia akan cuba nk buat bunyi yg sama mcm awk buat, just kena rajin borak dgn anak jela

1y ago

Hehe sabar la tiap perkembangan baby ni tk sama walaupun sama umur. Ada baby cepat buat itu ini, baby lain cepat benda lain pulak. Just enjoy je awk, rajin borak rajin main main dgn baby nanti lama lama mesti dia akan tunjuk perangai dia yg kita tk dpt duga tau 😂

saya faham perasaan tu 🤭 bby senyum sendiri je kalau kita senyum kat dia buat dek je.. Ada 1hari tu dia tidur sambil mengekek gelak, comel tapi tulah dgn kita xde reaction pun tapi sy sembang je hari2 sbb dh tau dia boleh gelak dah.. dlm xsedar lama2 pandai main dah sekarang.. kalau cukup tidur sengihhhh je mcm kerang busuk 🤣 sabar ya sis xlama dah tu, rajin main dgn dia..

Baby saya 3 bulan still belum boleh gelak bila agah, tapi kadang masa dia tak sedar dia gelakk je, cuma masa tu dia tengah tengok lampuu ke, dinding ke, masa saya main dengan dia, kadang dia senyum, kadang dia takde feeling. Haha. Tapi nampak la perkembangan dia. Saya enjoy tengok every milestone anak saya. Semoga baby kita sihat sihat sentiasa 🌷😊

setiap perkembangan baby tak sama mommy ada cepat ada lambat 😊 bby saya 2bulan 12hari dh gelak mengagah .. sekarang 3bulan 17hari dh pndai meniarap serta kuat bebel pndai sbut nenen klau nak susu sbb sy dri bby lhir sy suka bckp dgn dia wlaupun bby tak reti sy ttp main aum cak dgn dia smbl ktawa wlaupun reaction bby biasa je

Ikut perkembangan anak masing2 mungkin. Anak saya sebulan lebih dah boleh senyum, dalam tido senyum, tak tido pun senyum. Cepat atau lambat doa baik2 ja untuk anak kita.. Banyak bersembang dengan dia umpama macam dia paham walaupun dia masih tak boleh paham.

bby saya umur 2bulan 15hari dah pandai senyum,gelak klu kita agah dia😄 sekarang nak masuk 3 bulan 4hb 3 nie,makin kuat klu kita agah dia, dia pon sibuk nk bercakap Ngan kita nk tgur kita😂, sis kena borak2 Ngan dia...

Hi, Puan. Dalam app ni ada satu button gambar tapak kaki, Puan click sahaja button tu. Ia mengandungi baby's milestone. Jadi apa apa perkembangan baby boleh track kat situ. 😊

Baby sy 2 bulan ni dah boleh diri tegak bila pegang.. senyum gelak2 ni masa dia umur 3 bulan. Boleh agah2 masa 4 bulan. Lain baby lain development dia. Dont compare.

1y ago

Baby saya sebulan tu boleh diri tegak siap kepala tegak😂. Senyum tu time tido je atau pun time susu. Agah je tak lagiii hm hahahahaha tak sabar nk agah dia😭😂

baby saya 2 hari dah pndai senyum..masa tu kat hospital lagi..senyum dekat ayah dia ,🤭