Pengalaman Bersalin Buat Ibu Pertama Kali

Bila cakap pasal bersalin ni mesti susah nak diungkap pengalaman tu, kan? Tuan badan yang tahu rasanya macam mana. Cuba kongsi dengan kami dan ibu-ibu lain bila waktu anda bersalin? Ada tak yang bersalin tengah pagi buta? Hehehe...

Pengalaman Bersalin Buat Ibu Pertama Kali
67 Balas

Anak slung skit lbh dr 24jam, induce ubat 2x contraction kuat, dlm lr dr pukul 10lbh smpai 9.30 jln hnya buka 2cm doc decide czer ....

masuk LR jam 2.40pm..lahir jam 4.44pm..alhamdulillah urusan dipermudahkn..semoga untuk anak ke2 nti pon dipermudahkn urusan

alhamdulillah anak ke 2 14/10 sampai hospital naik wad terus tolak LR terus bersalin pukul 5pagi 6:30 dh keluar baby

tengahari.. contraction 11.00 pg.Baru tau rasa contraction tu cemana. bersalin 12:48 tghri. emergency caesar.

sy tiga2 ank semua 12am above.. 1st 12.33am 2nd 6.47am 3rd 4am 4th nie tggu bln 3 nnti..

Pengalaman saya 27 jam di LR, preterm baby, lahir petang. Now dah setahun dah

7:57pm 20hb ..dri ptang 19hb tahan cntraction..last2 emergency ceaser

pukul 4pm. tapi stay dalam lr dari pagi 🥹 kena induce, huhu

ank ptame pkol 7mlm..ank kdua pkol 8pg..ank ketiga pkol 11mlm

Masuk ot room 12.50am anak lahir 1.50am baby boy 😘