buku pink

Bila bukak buku pink untuk anak kedua kena ada buku pink yg anak 1st jgk ke sbb buku pink masa mengandung anak 1st dulu hilang.. URGENT

11 Balas

Saya setiap kali bukak buku pink mmg nurse akan refer buku pink anak sebelum. Jd diorang xde tya apa2. Sbb nti butir kelahiran anak sebelum akan dicatat dlm buku pink terkini.

Skrg sy pregnant ank no 2..tk da pulak nurse tnya tentang buku pink yg first tu,time sy buka buku pink utk ank no 2 ni..dont worry nurse tak da minta.

5y ago

Masa ank 1st dulu nurse dah ckp suruh simpan tapi sy tak dgr..ni pun suami yg bgtau sbb die fokus ape yg nurse ckp 😅

Xbawa pom xpe, kalu bw snng kit nurse xbyk tnye soklan kalu xde tpaksa la nurse tnye soklan byk ckit psl kndungan lps2 tu je...

5y ago

Klu 1st dlu blood sugar -ve yg 2nd pregnant ni pun kena jugak ke minum air gula 😂

Sis bagitahu saja dgn nurse buku pink anak 1st hilang. Nurse xakan marah. Jangan risau.

Law buka dia xmntk .. Tp biase law ade kes dia akn refer buku mse ank pertama tu sis ..

5y ago

Sy ank nk masuk 4 pon xmntk sis cume dia ckp nnti mse jumpa pakar kne bawa buku tu nk refer sbb sy ank no 3 czer .. If xdek ape2 biase xdek mntk pon

Yup..mmg nurse akan minta sbb nak catat detail ngan history anak sebelumnya..

Nurse mmg nk buku pink ank 1st.. nk refer kndungan time preggy yg 1st dgn 2nd

Yes kena.. Tp bgtau je nurse.. N bgtau kalau ada masalah ms pregnancy yg 1st tu

5y ago

Allah.. Sama la kita hahahhaha hilang sbb pindah. 🤣🤣🤣

Yesss.. mmg nurse akan refer buku pink ank yg sebelum ni...

Ok tq 😊..risau kena marah je hehe