Mommy to be

Hi, bila boleh buat scan ya ? Dalam mggu ke berapa ?

6 Balas

kalau first scan, selagi tk ada turun darah tu seeloknya tunggu dah 8 weeks ke atas, boleh nampak kantung dgn isi, dan dgr bunyi jantung. kalau awal sgt nnt nmpk kantung kecik dan kosong, klu yg jenis overthink mula lah risau kandungan tk menjadi la apa la. sambil tu teruskan consume folic acid ya

3y ago

thank you sis ❤️

first scan 6minggu sbb ada keluar drh warna coklat.. Alhamdulillah xde pape.. doctor ckp klu sikit normal ja.. sekarang dh 25 weeks..

Sy buat transvaginal scan masa 4w nampak kantung. Kalau blh seawal yg mungkin utk tgk kandungan luar rahim atau dlm rahim.

6w scan awal tuk tgk kedudukan kantung mmg berada di dalam rahim ke x. kemudian 8w tuk lihat suda ada janin n heartbeat bby

sy 8 weeks ke atas baru check sbb masa tu nk kompem betul ke pregnant sbb masih tk caya 😂

Alhamdulillah .. sy scan masa 7weeks .. dah nampak jantung baby .. laju je berdegup tu😁