tentang gbs??

Biasa nya yg ada gbs bsalin bpe minggu ya? Dan bby lahir berat bpe kg?

2 Balas

Gbs mmg risiko bby akn lahir awl cma bert tu x di nyata kn yg pting ms nk bernk akn dpt antibiotik dlm bpe jam sblum lahir kn bby dan bby akn dpt antibiotik jgk.. sy nie pn ada GBS now dh 31 mnggu.. stndby je nie tkut bernk awl sb GBS nie.. sy dh mkn ubt n msuk ubt kt vagina ttap sme jgk GBS ttp ada doc ckp mmg xkn hilang melain kn leps bernk akn hilng sndri.. so sy just pntau kndungan je agk2 ada rsa contraction sy kna cept2 ke hsptl..

saya gbs...ank 1st lahir 35w...anak ke dua 36w...yg 3 ni arap2 cukup term....

4y ago

Sepanjang pregnen mmg kene ulang ke amik sample keputihan? Kk ade bg ubat ke