temujanji pertama

biasa nya temujanji pertama kt kk ni dia buat apa je kat kita ea? amik darah ke kne minum air gula ke? tolong bgtau sikit supaya hilang nervous ni. saya ni dah la penakut jumpa doc 🥲#bantusharing #firstbaby

1 Balas

Mcm KK di tempat saya, kita isi maklumat kita kat bulu daftar, bawa doc yg klinik minta. ambil darah dan urine utk test, buat HIV test suami isteri. Timbang berat, ukur tinggi masuk bilik nurse, penilaian blood & urine test, interview itu ini. Dpt appoinment date seterusnya. lepas tu masuk bilik doc, scan dan penilaian doc pula. klu ada yg kurang pd blood n urine test, doc nasihat itu ini / cadangan apa nk buat lepas tu dan prescribed ubat. Bawa/ bgtau doc ubat yg puan makan sekarang.. supaya doc blh prescribed ubat yg sesuai. tak lh membazirkan klu ubat yg puan ada sekarang blh diteruskan mkn. Ambil ubat di farmasi. balik.