supplement untuk senang bersalin

Betulkan consume virgin coconut oil senangkan proses bersalin..share sket mommies?

10 Balas

Ni pnglman sy 3 ank alhamdulillah bukaan cpt buka ble msk lr doc pecah ketuban xlme pn dlm 10-20mnit full cm trus brsalin..doc pn ckp bgs servic lembut n skt pn xlama..sy skang dh nk msk ank ke 4 lau prgnant mmg amik..skang bru tau prgnant 7w..minggu dpn dh start nk amik vco

5y ago

Thanks

bab minum vco, 3 pregnancies saya mmg consume vco ... tapi kalau ckp senang nak bersalin, tak juga kot ... lain ibu bersalin lainlah pengalamannya .. cuma alhamdulillah, 3 kali bersalin tiada koyak n jahitan ...

3y ago

Saya tak Ingat brand apa. semua 3 pregnancy Saya beli brand lain2. yang 2nd pregnancy tu saya guna tanamera

ye btul sis..sy consume vco start pregnant smpai sehari sblm bersalin...mmg sng proses bersalin...sakit tu mmg sakit tp time push mmg sng sgt...sy amik just 15 min je utk push...

5y ago

Thanks, sis

Senang tu tak la sgt sis sbb sy ank first jd x tau mcm mna kaedah bersalin.. tp consume vco mmg cepatkan bukaan..sy minum masa bukaan 5 tak smpai 10 minit bukaan dh jd 10

5y ago

maaf sis brtnya. sis mnum brpe sudu mse tu ye? mmgg mnum trus cmtu ke? sbb sy penah mnum tp cm tk lalu sgt sbb too oily😅

Hri tu consume start 7 bulan ke ats.. Contraction tu mmg sakit sbbank pertama, tp push tu senang.. Dr smpai x nmpk jahitan sbb kecik sgt

11mo ago

Maaf nak tanya sis sume start amal vco d aura stat kandungan brpa week?sy 32 weeks bru nk aml rsa mcm dh lewat😅

Vco tu macam mana ye , ada tak gambar? Search kat google banyak sgt

5y ago

Ok sis tqq

Hahaha ade minum tapi tak berkesan pun

berapa bulan boleh consume

Ikut rezki masing2 jgk sis hehe..

Jenama apa pun ok ke ? Ada sapa thu

5y ago

Oh ya ok tq