Hai Nak Tanya

Betulkah proses bersalin secara induce ni lebih sakit dari kelahiran secara semula jadi😭 .. Edd sy 2hb July . Tapi kena serah diri 1hb July kena bersalin secara Induce .. takut xpernah lagi bersalin secara induce

7 Balas

Nk ckp sakit / tak tu sis sebenarnya sama je sakit semula jd & induced. Jgn ada perasaan takut kita nk melahirkan amanah allah swt. So sis redha tawakal doa byk2 ye. Sy doakan sis dipermudahkan urusan bersalin. Sy pun induce yp syukur sgt dpt merasa semua moment tu walaupun sakit yg teramat allah je yg tahu tp kita mmg nk melahirkan amanah allah swt jd kita kena kuat jgk..🥰

2mo ago

Takpe yunk sy doakan dipermudah urusan awk n baby nti ye

Pglman sy ank prtma kena induce mmg sakit sgt2 tp bukaan cpt bndg semulajadi bukaan lmbt sikit tp sakit kurg sikit bndg induce (tetap gak sakit sgt) huhu.. Key dia pernafasan.. kawal pernafasan smooth je.. Semoga dipermudahkan urusan sis.. edd sy 7/7 tp dah bersalin awl 25/6 ☺️

kenapa kena bersalin secara induce? kalau boleh, tunggu sikit je lagi 2hb tu. kalau belum ada tanda dan tidak bahayakan baby dan ibu, tenang je. ada je yang beranak weeks 41 42.... kadang kalau di hosp swasta, mereka nak mudah kerja, kosongkan katil segera & bisnes.

pengalaman saya contraction semula jd,serius saya rasa takde la sakit gile cm senggugut je tp 10x sakit,tapi takdela saya rasa cam sakit gile2 tu sampai hitam anak mata,cousin saya induce 2 kali dia kata sakit nak mampos sampai hitam mana putih dia

ikut pengalaman,bersalin no 4 kena induce..sakit mmg sakit sgt tp bukaan cepat,sekejap je dlm 1 jam(tgk rezeki jugak ni)..ada yg amik masa lama..bykkan berdoa,semoga dipermudahkan segala urusan..insyaAllah,aaminn🤲

2mo ago

insyaAllah..semoga dipermudahkan esok ye..bykkan selawat..

sakit induce ni atas orang sis...sy induce drip mmg sakit nonstop ... mmg rase nk mati dah 😭 tapi membe sy induce mcm sy rileks je tak sakit...siap boleh tido dalam LB ... 😉

Sis dah bersalin ke?