Pati delima

Betul ke yg jual kat tktok pati delima tu bagus? Supaya bby putih gebu hb cantik. Siapa pernah try betul ke ya? #firstmom #ingintahu

15 Balas

Anak sulung dulu terpengaruh beli mamariam, tapi minum Satu sudu je. Muntah padahal sy bukan jenis yg ada alahan.lepas dari tu xberani nk consume apa2 produk khusus utk ibu hamil. Ikhtiar Benda yg fresh je kalau nk makan delima. Lagi Satu kulit anak ikut genetik. Saya ngn suami xgelap xcerah sangat. Anak waktu lahir gelap. Sekarang dh setahun lebih orang tegur makin cerah..

pengalaman sy,sy cuma makan dua botol jus delima tapi tu di awal kehamilan Aje sebab tekak xleh masuk sebab rasa sgt masam pregnant anak ke 3 tapi sepanjang kehamilan saya suka minum susu Magnolia,air lemon ,jus oren yg bervitamin c,kadang ada juga minum air kelapa.. Alhamdulillah baby sy keluar kulit cantik bersih dan kulit pun agak cerah dari kakak dan abg dia..

2mo ago

Ada baby yang keluar kulit tak cantik bersih ke?

sy mnum collagen pearl white masa mngndung anak no.2 dlu. smpai skrg org tertanya2 dia ikut genetic sapa sbb warna kulit putih merah. 😅 tp apa² pun, Allah yg izinkn jd lagutu. kita cuma berusaha dgn makan vitamin c or ape2 yg ade source of vitamin C supaya kulit anak comeyyy elokkk

2mo ago

*elok masa 2nd trimester

Nk naik kn hb tu mkn je zincoffer yg klinik bgi. Sy mkn konsisten alhamdulillah nk bersalin mggu lps hb 14 . Putih gebu tu ikut keturunan, bkn apa yg di mkn. Mcm sy dgn suami jnis kulit gelap, kluar2 anak putih 😹 org ckp ikut nenek2 dia. Sbb nenek dua2 belah putih melepak 😹

Sy xprcaya langsung psal minum jus delima botol tu anak jd putih. Padahal warna kulit ikut genetik. Kalau dh parents gelap gelita xkan anak tiba2 keluar putih melepak kan .

3w ago

belajar lagi korg sblum mengutuk seseorang

putih tak putih tu genetik. gebu tak gebu pun genetik & pemakanan. hb cantik kalau makan dengan apa2 yg tinggi iron. pati delima kaya vit C jadi dia bantu absorption iron tu.

kalau putih gebu tak sure, tapi kalau bab cantikkan hb mmg betul. saya minum pati delima dengan calla milk mmg hb sentiasa meningkat je setiap kali check dekat kk 😆

Better mkn buah delima je. Pati tu bnyk gula kdg takut blh sangkut gdm jugak. Putih gebu baby tkde kuning tu tkyah percaya. Semua tu ikat genetik keturunan masing2.

saya tak berani nak consume apa² selain makanan real food untuk kebaikan bayi masa hamil. sebab dah nampak banyak bukti efek pada bayi dan mummy.

Anak i putih gebu kulit bersih tp i tak pernah pun consume juice tu. sebab family i jenis semua putih kot 😘