Betul Ke Kene Kerap Berjalan

Betul ke orang kate nak senang bersalin normat x koyak kene kerap berjalan dan senam.. Saya cuba jugak tapi perut rase tegang dan berat penat rasenye.. Ada tips ke ibu2.

2 Balas

klo da cukup 35w okla.. jalan2.. yoga.. bersenam.. utk cpt kan pembukaan.. Tp utk xnak koyak tu, sy cdgkan jgn teran selagi xsmp 10cm.. pengalaman sy 10cm ni bb keluar sdr.. kita push sikit je.. cuma nak tahan sakit 10cm tu yg xdayo.

boleh cuba implement simple senaman cam brisk walking atau yoga utk menggalakkan pengaliran darah dan memastikan otot2 x merosot :)

1y ago

Baik saya cuba.. terima kasih ya