Pregnant kali kedua

Betul ke orang kata kalo mengandung kali kedua cepat bersalin dari yg pertama? Saya skg dah 37w3d. Tak sabar tunggu baby keluar 😅

7 Balas

xjugak. ikut badan. sya ank 1st overdue, czer. anak ke2 ngam2 38 minggu bersalin normal tapi induce drip. skrg anak ke3, menunggu masa tiba je. tpi xde tanda2 lgi.😭dok dh bagi surat admit siap2 tapi dok bagi trikh overdue,kalau x bersalin lgi.

saya anak 1st bersalin time 39w. anak ke2 38w. Yang no3 ni tak tau berapa weeks dia nak keluar. Tapi gap 7 tahun. Beza jauh no2 & 3. Neves mcm 1st time mengandung.

kalau kali pertama bersalin normal,mungkin cepat.mcm sy anak pertama czer😁 yg kedua ni tak tau la bila nk keluar. skrg dah 37w5d

Tak betul kot. Pregnant pertama saya bersalin 37 weeks. Pengsan kalau yang kedua lagi awal. Ni pun dah 36 weeks 😂

bergantung dgn keadaan tubuh badan dan aktiviti. klu kerap berjalan insyaallah cpt.

samelah kita. ank kdua 37w 3 d.. skrg bnykkan exercise untk mudahkn brslin .

betul lah tu...bukaan rahim tu cepat...