Susu Badan Pertama

Betul ke nipple akan rasa pedih/sakit bila susu badan pertama keluar? Ada tak cream atau petua apa apa untuk elakkan/kurangkan rasa pedih/sakit tu? Saya pregnant anak pertama, sekarang 29 minggu. #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

kalau pengalaman sy masa ank 1st dlu..xde rs pedih @ sakit...cuma lambat sikit keluar..dh bersalin smnggu br ada susu..tp kena rajin urut2.. nipple akan pedih..bila anak dh start mnyusu..mcm melecet..tp bila gusi dia dh mngeras & dh ada gigi...mmg sakit & boleh luka kalau dia main gigit2..huhu..