Posisi tidur untuk ibu mengandung

Betul ke ni .. ?? #pregnancy #sharingiscaring

Posisi tidur untuk ibu mengandung
11 Balas

saya tidur mengiring kanan pun tak selesa, mengiring ke kiri pun tak selesa....seorang disebelah kanan, seorang disebelah kiri...Twins... baru 23weeks....pengalaman baru sbb masa single pregnancy suka mengiring ke kiri... 😊😊

ngiring pling digalakkkan..tp boleh je kiri dan kanan.. klu kiri sje msti kebas lenguh. tukar posisi kiri knn supaya kta selesa.yg pnting jgn niarap atau trlentang sdh.

4y ago

xbagus untuk baby, kurang oksigen yang akan ke rahim, baby pon jadi sempit jadi baby boleh tindih tali pusat dia,.... jadi xdigalakkan

hmm...good info. tp sy masa pregnant kali nie lebih selesa mengiringi me kanan. nurse & doktor ckp xde masalah.

Sy tukr2.. xbole nk kekal kiri nti sakit tulng punggung so kjp2 tukr knan kiri tu jew.. jnji selesa..👌🏻

mengiring semestinya...tp kekadang terjaga tgok da telentang.xperasan bila.ubah posisi.huhuu

Ye, kiri lebih baik, kdg sy tsdr mmlm tgh tidur terlentng,,😂 pastu nigirng balik ke kiri

iya. Tp kalau x selesa boleh je mengiring kanan.

mengiring kiri kanan bru selesa

Tdur mngiring kiri knan..

Mengiring 😊