Botol susu

Betul ke newborn elakkan menyusu guna botol sebulan pertama utk elakkan nipple confuse?

3 Balas

Betul, mommy. risiko tu ada. sbb flow puting botol tk sama mcm breast. breast perlu stimulation bru susu keluar. mcm botol, ade stengah botol tu tk isap pun susu keluar menitik2.

Kalau ikut kajian ye benar. Pengalaman, minggu kedua saya dah ajar guna botol sekali sehari. Alhamdulillah baby tak keliru puting. Df boleh, botol pun boleh.

ya benar..tapi kalau dah terpaksa, nak buat macam mana kan..ade yg terpaksa bg sebab baby dalam wad, ade yg terpaksa bg sebab nipple dah luka teruk..🥺🥺