Bayi jarang bedung

Betul ke mak mentua ckp kalau bayi jarang bedung nanti dah besar suke mencapai barang. Saya sedih bila berkalii mak mentua ckp cmtu. Bayi saya 3 bulan sekarang, masa dia newborn sampai 2 bulan saya jarang bedung ank saya sbb bila dibedung dia menangis, betul ke apa yang mak mentua saya ckp.

2 Balas

mencapai barang maksudnya -- suka capai barang ambik2 barang ke? 1st time dengar ni, kalau ikut logik la, nanti anak dah besar, normal je ada perangai macam tu. diorang curious, sifat ingin tahu tinggi, nak explore, belajar benda baru.

2mo ago

Yeee ambil barang sana. Ambil barang sini. Mcm tak logik sebab bedungg . Tapi kalau macam puan ckp tu logik la. Mula mula buat buat xtahu . Dah berkali ckp nk jugak tahu .

Buat taktau je. Mitos. Ckp kat dia skrg musim panas mmg doctor tak sarankan bedung baby. Boleh kena heatstroke. Dulu tak sama dgn skrg