Nak tahu...

Apa perasaan ibu² yang lain bila mak mentua suruh buang susu yang kita pump sebab dia kata tak guna simpan... Saya sangat down bila ayat tu keluar dari mulut mak mentua saya. Saya tengah berpantang dan baby saya baru 3 hari. Bila dengar mak mentua saya kata macamtu, saya rasa sangat useless...#advicepls #pleasehelp

9 Balas

Kenapa mertua sis kata tak guna simpan? Bukan ke susu tu berguna untuk bg minum dekat baby nanti? Sy tak faham kenapa mertua sis cakap macamtu.. baby sis tolak botol ke? atau cara penyimpanan susu tak betul lalu menyebabkan susu rosak? Kalau tiada masalah untuk keduanya kena bagitahu mak susu tu ada gunanya.. susu badan adalah susu terbaik dunia. Jangan sia-siakannya ❤️

Takpe sis. Simpan je maybe dia cakap macamtu sebab baby df. Susu yang pam tu boleh guna kalau nak ke klinik or ada urusan luar. Biasa la kan kalau org tua ni lain sikit pandangan nye .keep +ve minta sokongan husb. Jangan stress2 masa pantang ❤️

Buat taktau je. Senyum n buat bodo. Sebabnya kita ibu baru ni, esp tgh pantang mmg cepat terasa. Pastu mak2 yg mcm ni mmg kita kena abaikan je sbb tu ank kita bkn anak dia. Senyum je sisssss n buat susu tuu

Saya selalu lawan balik or buat pekak je. Saya akam guna ayat dr or nurse suruh so mak mertua tak boleh nak kata apa dah. Bagi saya anak kita biar kita sendiri urus ☺️

Mak mertua jealous dia xde susu badan 🤣🙈😂 sabar lah sis. Org tua2 mmg gitu. Suka cakap lepas sbb dia dulu org layan begitu juga. Dia repeat ke kita pula😁

simpan je dulu sis. kalau simpan dlm peti frozen tahan lama.mane tahu bila2 diperlukan..abaikan kata2 mak mertua tu. buat2 xthu je.dlm pantang mmng kite cepat terasa..

Senyum and abaikan je. Then mintak husband deal dengan mak dia. Kalau tak berjaya jugak, abaikan je. Keep on pam and simpan.

susu badan Tu ade kegunaan lain jugak ....untuk baby kita

buat pekak. tu je.